Blog

Duvarlar Bir Profesyonel Gibi Nasıl Temizlenir |Mimari Özet

Bu makaleyi tekrar ziyaret etmek için Profilim'i ve ardından Kaydedilen hikayeleri görüntüle'yi ziyaret edin.

Bu makaleyi tekrar ziyaret etmek için Hesabım'ı ve ardından Kayıtlı hikayeleri görüntüle'yi seçin 2 Kollu Pistonlu Püskürtme Makinesi

Duvarlar Bir Profesyonel Gibi Nasıl Temizlenir |Mimari Özet

Yazan: Hannah Doolin, Kristi Kellogg ve Michael Y. Park

Zeminlerinizi ve tezgahlarınızı her gün (veya daha fazla) temizleyebilirsiniz, ancak duvarların nasıl temizleneceği, aramızdaki en titiz kişiler için bile her zaman ev hijyeni konuşmasının bir parçası değildir.Evinizin duvarlarına biraz yatırım yapmak, alanınızı aydınlatmak ve özenle seçilmiş tüm tasarım ve döşemelerin örümcek ağlarından, kir birikiminden, sürtünme izlerinden ve lekelerden arınmış olarak parlamasına izin vermek için uzun bir yol kat edebilir. gündelik Yaşam.Aşağıda, duvar temizliğiyle ilgili tüm sorularınızın yanıtlarının yanı sıra, üst düzey temizlik hizmeti New York'un Küçük Elfleri'nden Sabrina Fierman ve Magnolia Networks'ün "Küçük Elfler" programının sunucusu tasarımcı Tamara Day gibi uzmanlardan temizlik ipuçları içeren bir kılavuzun ana hatlarını çizdik. Duvarlarınızı nasıl yeni gibi güzelleştireceğinize dair bilgi edinmek için Pazarlık Konakları”.

Duvarları yıkamak genellikle herhangi bir özel beceri veya ekipman gerektirmeyen, az çaba gerektiren bir DIY projesidir.Burada ele aldığımız ipuçları, ister duvar kağıdıyla ister bir tür boyayla kaplanmış olsun, her türlü duvarda işe yarayacaktır.

Ve bu, ister lateks boya, ister yağ bazlı boya, yumurta kabuğu, yarı parlak veya düz boya olsun, hemen hemen her türlü duvar boyasını içerir.“Boyanın türü onu nasıl temizleyeceğinizi etkilemez!”Gün diyor.

Day, duvarlarınızdaki boyaya zarar vermemek için aşındırıcı veya amonyak bazlı her şeyden uzak durmanızı ve basit ürünlerle başlamanızı tavsiye ediyor.Aşağıda özetleyeceğimiz temel malzemeler, işi yaparken çoğu duvar uygulamasında kullanılabilecek kadar yumuşaktır.Herhangi bir temizlik ürününün duvarlarınızda kullanımının otomatik olarak güvenli olduğunu varsaymayın.Bir şeyin "çok amaçlı temizleyici" olarak etiketlenmesi, o şeyin duvarlarınızdan uzak tutmak istediğiniz sert kimyasallardan arınmış olduğunun garanti edildiği anlamına gelmez.Day, "Çamaşır suyundan uzak duracağım" diyor.

Duvar temizliğinizin zamanını belirleme konusunda sizden daha iyi bir yargıç yoktur.Başka bir deyişle, duvarların temizliğe ihtiyacı olduğunu anladığınızda, duvarları temizlemenin zamanı gelmiştir.

Söz konusu duvarın aldığı trafik miktarı bir faktördür;Oyun odası duvarlarındaki küçük el izlerini ve mutfak duvarlarındaki yiyecek sıçramalarını, hiç kimsenin kullanmadığı alanlardaki duvarlardan daha sık silmek zorunda kalacaksınız.Bununla birlikte, her şeyin taze görünmesini sağlamak için yıllık temizlik yapmak kötü bir fikir değildir.Day, "İç duvarlarınızı sık sık temizlemeniz gerektiğini düşünmüyorum" diyor."Fakat boyanın mümkün olduğu kadar yeni görünmesini sağlamak için yılda en az bir kez."

Çoğu durumda, tüm duvarı yıkamak yerine noktasal rötuşlarla bu durumdan kurtulabilirsiniz.Nemli bir bezle birkaç parmak izini silebiliyorsanız, tüm mobilyaları duvarlardan çekip büyük bir proje yapmanıza gerek yok.

Duvar temizliği, DIY projelerinin en basiti olabilir: Herhangi bir özel duvar temizleyicisi gerektirmez ve muhtemelen ihtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz.Fierman, "Duvarları temizlemek hassas bir süreç olabilir ve kullandığınız şey, duvar işleminin neye dayanabileceğine ve direnebileceğine bağlıdır" diyor.

Burada özetlediğimiz öğelerin tümüne ihtiyacınız olmayabilir ve sonunda bunlardan bazılarını diğerlerinin yerine kullanmak zorunda kalabilirsiniz; birçok açıdan tekniğiniz, kullandığınız şey kadar önemlidir.Day, "Sirke ve ılık su, hatta bir miktar bulaşık sabunu bile kullandım" diyor."[Sadece] iç duvarları temizlerken nazik olun ki rengine zarar vermesin."

Mobilyaları hareket ettirerek ve damlama örtüleri yerleştirerek alanınızı hazırlayın.Sadece kirli zeminler oluşturmak için duvarları temizlemek istemezsiniz.Zemini korumak ve toz veya damlamaları toplamak için duvarların tabanına havlu veya bez yerleştirin.Ayrıca prizlerin yakınında temizlik yapacaksanız da önlem almak isteyeceksiniz.Day, "Tabakları kesinlikle çıkarır ve bu şekilde, herhangi bir elektrik prizinden uzakta yıkardım" diyor."Geri takmadan önce tamamen kuru olduklarından emin olun."

Duvar temizliğinizin ne kadar kapsamlı olmasını istediğinize bağlı olarak, muhtemelen mobilya parçalarını duvarların arkasında manevra yapabileceğiniz kadar uzağa taşımak istersiniz.Arkasını yıkamak istediğiniz tabloları ve diğer duvar süslerini indirin, çünkü bunların olası su hasarına maruz kalmasını istemezsiniz.

Önce duvarların tozunu alın.Haftalık toz bezinden daha yoğun bir temizlik için elektrikli süpürgenizi çıkarın ve toz fırçası aparatını kullanarak duvarlarınızdaki tozu ve örümcek ağlarını çekin.

Duvarlarınızı temizlemek için herhangi bir ıslak solüsyon uygulamadan önce, önce duvarları süpürün ve tozunu alın.

Tüm tozun temizlendiğinden emin olmak için duvarları yapışkan bir bezle silerek bunu takip edin.Süpürgeliklerden ve pervazlardan tozu silmek için köpük el işi fırçası da kullanabilirsiniz.Alternatif olarak, çizilme veya ezik korkusu olmadan kuru paspas kafasını temiz bir bez ve tozla yukarıdan aşağıya sarabilirsiniz.

Artık toz silindiğine göre sıra duvarları yıkamaya geldi.Bir kovada berrak sıvı el veya bulaşık sabunu ve suyu karıştırın.Bu sizin temizleme solüsyonunuzdur.Uzmanlarımıza göre sabun konusunda aşırıya kaçmayın: Day, "Büyük bir kase ılık suya birkaç damla bulaşık deterjanı damlatırım" diyor."Sıcak su, kir ve toz arasındaki bağın çözülmesine yardımcı olarak temizleme işleminin çok daha hızlı ve sorunsuz ilerlemesine yardımcı oluyor."

Şimdi başka bir kovayı en az bir galon ılık suyla doldurun.Bu senin durulama kovan.Bir bezi sabunlu su solüsyonuna batırın ve iyice sıkın.Artık gerçek yıkama işlemine başlamaya hazırsınız.

Bulaşık sabunu ve su nazik bir temizleme solüsyonu olsa da, malzemeye zarar vermeyeceğinden emin olmak için sabunlu bezi her zaman göze çarpmayan bir alanda (normalde bir tablonun veya bir mobilya parçasının arkasında bulunan duvarın bir bölümü gibi) test etmelisiniz. .Duvar kağıdı ve mat boya, parlak boyadan daha hassas olma eğilimindedir, ancak üzerinde çalıştığınız boya ne olursa olsun, dikkatli olmak her zaman iyidir.

Mikrofiber bezler, malzemenin ne kadar yumuşak olması nedeniyle duvarlarınızı temizleme konusunda muhtemelen en iyi seçimdir.

Yüzeyinizin üzerinde çalışmanın güvenli olduğunu öğrendikten sonra tüm duvarı ele almanın zamanı geldi.Duvarın üst kısmından başlayıp aşağı doğru ilerleyerek sabunlu bezinizle hafif, dairesel hareketlerle yüzeyin üzerinden geçin, bu çizgileri en aza indirecektir.

Kabarcıklanmayı veya filigranları önlemek için mümkün olduğunca az nem uygulayın.Ayrıca dairelerinizi oluştururken çok fazla baskı uygulamadığınızdan emin olun.

Boyalı duvarlarda inatçı lekelerle karşılaşırsanız karbonat ve suya yönelebilirsiniz.Kabartma tozu doğal bir leke savaşçısıdır.Yarım bardak karbonatı çeyrek bardak suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Bu macunu duvarın lekeli kısmına yavaşça sürün; lekenin kalkması gerekir.

Başka bir leke çıkarma tekniği mi?Hidrojen peroksit.Kırmızı şarap lekelerinde harikalar yaratıyor.Temizlik bezinizi (bulaşık deterjanı solüsyonuyla birlikte) alın ve üzerine biraz hidrojen peroksit sürün.Kaldırmak için beş dakika boyunca kırmızı şarap lekesine yavaşça bastırın.

Mutfak duvarlarındaki yağ lekelerini gidermek için ütünüzün kullanıldığı alışılmadık ama etkili bir teknik de vardır: Yağ lekesinin üzerine bir kağıt havlu koyun ve ardından ütünüzü (düşük ısıya ayarlanmış) kağıt havluların üzerine bir dakika boyunca bastırın.Sıcak kağıt havlular yağı emerek altındaki temiz duvarı ortaya çıkarmalıdır.

Çocukları olan insanlar, hatalı boya kalemleri ve ters giden sanat projeleri için de leke çıkarma kalemini ellerinde tutmak isteyebilirler.Daha küçük inatçı lekelerde, sihirli silginizi çıkararak lekeyi temizleyecek kadar küçük lekeler elde edebilirsiniz.Day, "Her zaman sihirli silgiler kullanıyorum" diyor.“Bunlar zorlu küçük noktalar için oyunun kurallarını değiştiriyorlar.O sihirli silgi ve temizleme solüsyonun günü kurtarıyor!”

Bu leke temizleme yöntemleri boyalı duvarlar için harika olsa da duvar kağıdınız varsa daha dikkatli olun.Duvar kağıdınız hafif bir temizlikten fazlasını gerektiriyorsa lekeleri çıkarmanın en iyi yolunu bulmak için üreticinin talimatlarına bakın.

Temizleme solüsyonunu tüm duvarın üzerinden geçirdikten sonra, solüsyonu (ve çıkardığı kiri) durulamanız gerekir.Bunun yanı sıra, su lekeleri oluşturmak istemediğiniz için ne pahasına olursa olsun fazla sudan da kaçınmak istersiniz.Bir bez parçasını temiz su dolu kovaya batırın ve iyice sıkın.Durulamak için duvarı bezle silin.

Temiz ve kuru bir bezi yavaşça yüzeye sürün.Ayrıca giderken duvarların havayla kurumasına yardımcı olmak için pencerelerinizi açık tutabilirsiniz.Duvar süslerini veya normalde onlara yakın duran mobilyaları değiştirmeden önce duvarların tamamen kuruması için yeterli zaman tanıyın.

Duvarları temizlemek için belirli bir süreyi belirlemek için çok fazla değişken var.Bunlar, kendi becerinizi ve mükemmeliyetçilik seviyenizi, diğer aile üyelerinden yardım alıp almadığınızı, kaç duvarınız olduğunu ve bunların ne kadar büyük olduğunu, ne kadar mobilyanız olduğunu içerebilir ancak bunlarla sınırlı değildir. Evinizi benzersiz kılan ancak temizliği daha da zorlaştırabilecek tüm çıkıntılar veya olağandışı özellikler önünüzden çekilir.

Bununla birlikte, duvarları temizlemek, DIY projeleri için çaba yelpazesinin alt ucunda yer alıyor.Tipik bir Amerikan evinde bu işlem bir günden, hatta bir hafta sonu öğleden sonrasından fazla sürmemelidir.

Duvarları temizlemek daha düşük kalitede bir DIY projesi olduğundan, duvar temizleme seansı için yüklenici kiralamanıza veya hatta özel ekipman satın almanıza gerek yoktur.Tipik ev temizliği malzemelerini evde bulundurduğunuzu varsayarsak, başlamak için hırdavatçıya gidip bir şey satın almanıza bile gerek kalmayacak.Bu projeyi teorik olarak tam olarak sıfır dolara tamamlayabilirsiniz.

Sarf malzemeleri satın almanız gerekiyorsa, muhtemelen birkaç dolardan fazla harcamayacaksınız (en büyük harcamanız, eklentileri olan bir elektrikli süpürge olabilir, eğer halihazırda bir tane yoksa) ve bunu yapabilmeniz gerekir. Satın aldığınız hemen hemen her şeyden birçok ek kullanım elde edin.

Doğal olarak, duvarlarınızı çizik izlerinden uzak tutmanın en iyi yolu, ilk etapta çizik izlerini ve tozları üzerlerinden uzak tutmaktır.Fierman, duvarlarınıza biraz rutin sevgi göstermenin "kir birikimini minimumda tutmanın" en iyi yolu olduğunu söylüyor.Işık anahtarları ve kapı kolları gibi sorunlu noktalara odaklanarak trafiğin yoğun olduğu alanları düzenli olarak temizleyin.Fierman, "Çocuklar ve evcil hayvanlar söz konusu olduğunda her şey hızlanıyor; sadece biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor" diyor.

Birçok insanın modası geçmiş temizlik yöntemleri olarak atladığı bu küçük şeylerin uzun vadeli önemini hafife almayın."Temizlik rutininize toz almayı da dahil etmenizi öneririm; buna değer, söz veriyorum!"Gün diyor.

Lone Fox'tan Drew Michael Scott'ın Küçük Bir Banyoyu Dönüştürmesini İzleyin

Pişirme Alanınızı Dönüştürecek 31 Mutfak Dekoru Fikri

Masa Nasıl Kurulur: Tatil Partileri ve Gündelik Yemek Rehberi

Küçük Alanınızı Büyütecek 7 Küçük Dolap Depolama Fikri

Tahtakurular Nasıl Önlenir (ve Tespit Edilir)

Sakin bir ruh hali yaratmak için 17 Yatak Odası Aydınlatma Fikirleri

Küf ve Küften Nasıl Kurtulunur ve İzinde Durdurulur

Abone değil misiniz?Basılı ve dijital erişim için hemen AD'ye katılın.

Bir sonraki projeniz için AD onaylı bir tasarım uzmanı bulmak için AD PRO Dizinine göz atın.

Yazan: Kristi Kellogg ve Julia Mitchem

Kristi Kellogg ve Miranda Silva tarafından

Yazan: Kristi Kellogg ve Katherine McLaughlin

Duvarlar Bir Profesyonel Gibi Nasıl Temizlenir |Mimari Özet

Kapı Püskürtme Makinesi © 2023 Condé Nast.Her hakkı saklıdır.Bu sitenin kullanımı, Kullanıcı Sözleşmemizin, Gizlilik Politikamızın ve Çerez Bildirimimizin ve Kaliforniya Gizlilik Haklarınızın kabul edildiği anlamına gelir.Architectural Digest, perakendecilerle olan Ortaklık Ortaklıklarımızın bir parçası olarak sitemiz aracılığıyla satın alınan ürünlerden satışların bir kısmını kazanabilir.Bu sitedeki materyal, Condé Nast'ın önceden yazılı izni alınmadıkça çoğaltılamaz, dağıtılamaz, iletilemez, önbelleğe alınamaz veya başka şekilde kullanılamaz.Reklam Seçenekleri