Blog

İngiltere, bomba imha risklerini azaltmak için yapay zeka ve robot köpeklere yöneliyor

Abone olarak Kullanım Koşullarımızı ve Politikalarımızı kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

Bir basın açıklamasında, Birleşik Krallık hükümetinin, yakın zamanda düzenlenen Hackathon'da yapay zeka (AI) ve robot bilimi kullanarak bomba tehditlerine en iyi yanıtları vermeleri için 40 programcıyı görevlendirdiği belirtildi.Etkinlik, yapay zekanın savunma amaçlı kullanımını hızlandırmak amacıyla 2021 yılında kurulan Savunma Yapay Zeka Merkezi (DAIC) tarafından düzenlendi. Ordu Eod Bomba Takımı

İngiltere, bomba imha risklerini azaltmak için yapay zeka ve robot köpeklere yöneliyor

Boston Dynamics'in Spot'u gibi robot köpeklerin acil durumlarda yardımcı olduğu uzun zamandır öne sürülüyor.İnsanlar, robot köpekler ve hatta dronlar için tehlikeli kabul edilen bir alanın altında yaşam belirtileri bulmak veya incelemek son derece yararlı olabilir.

Ancak zorluk, bu görevlerin doğruluğunu en az insan müdahalesiyle artırmaktır.Yapay zekanın yardımcı olabileceği yer burasıdır ve DAIC'in hackathon'u düzenlemedeki amacı, en iyi insan beyinlerini bir araya getirmek ve konuşlandırılabilecek sistemler geliştirmek için birlikte çalışmalarına olanak sağlamaktı.

Merdiven çıkma, engellerden kaçınma veya engebeli araziye tırmanma gibi eylemler, üreticilerin yoğun olarak üzerinde çalıştığı bir şeydir.Bu nedenle programcılara bu yeteneklerden yararlanma ve yaşamı tehdit eden senaryoların simülasyonlarında kullanılmak üzere yararlanma görevi verildi.

Hackathon için seçilen kırk programcı, yapay zeka destekli yeteneklerin nasıl kullanılabileceğini göstermek için üç günlük bir süre boyunca beş ekip halinde çalıştı.İlk iki gün boyunca ekipler, senaryoların üstesinden gelmek için stratejiler geliştirmeye çalıştı ve sonunda programlamaya ince ayar yapmaya çalıştı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı

Son günde ekipler başarılarını İngiliz Ordusu'nun patlayıcılar konusundaki taktik ve teknik uzmanları olan 29 Patlayıcı Mühimmat İmhası (EOD) ve Arama Grubu'na sergiledi.

Hackathon, 29EOD&S Grubu, DAIC ve Savunma Ekipmanı ve Desteği (DE&S) temsilcileri tarafından beş ödül kategorisinde değerlendirildi: ekip çalışması, işbirliği, yenilik, pratik uygulama ve çaba ve odaklanma.

29EOD&S Group'tan Yarbay Chris Coles basın açıklamasında "Yakın ve kişisel bir kişiye ihtiyaç duymayan bomba imha araçları yaratma çabasındaki yetenek ve kararlılığı görmek mutlak bir zevkti" dedi."Bugün, EOD&S alanında araştırma ve geliştirmeyi kesinlikle kolaylaştıracak birçok şeye tanık oldum."

DE&S Gelecek Yetenekler Grubu'ndan Kanat Komutanı Paul Austin, "Tutkumuz, Silahlı Kuvvetlerimize avantaj sağlamak için teknolojiden yararlanmanın yollarını bulmaktır" dedi."Bu yolculuğun bir kısmı, iyileştirmeyi teşvik etmek için Savunma kuruluşuyla birlikte çalışmaktır. Bu etkinlik ve katılımcıların askeri odaklı bir sorunu çözmek için gösterdiği coşku, bunun harika bir örneğiydi."

Cdre Rachel Singleton RN başkanı Cdre Rachel Singleton RN, "Savunma, sanayi ve akademinin gerçek bir kullanım senaryosuna yönelik, özellikle de halkımızın güvenliğini artırmayı amaçlayan bir yapay zeka ve robotik çözümü üzerinde birlikte çalıştığını görmek son derece heyecan vericiydi" dedi. DAIC."Bu tür işbirlikçi inovasyonu güvenli ve sorumlu bir şekilde teşvik etmek ve yönlendirmek, DAIC'de yaptığımız en önemli işler arasında yer alıyor."

İngiltere, bomba imha risklerini azaltmak için yapay zeka ve robot köpeklere yöneliyor

Uzaktan Halat ve Tel Kesici Birleşik Krallık daha yeni teknolojilerle denemelere açıktı ve gelecekte robotik bir köpeğin gerçek hayattaki bir görevde görülmesi sürpriz olmayacak.